Συμπεριφορά

Παρακαλούμε σεβαστείτε τον χώρο στον οποίο βρίσκεστε και συμπεριφερθείτε πολιτισμένα, σαν να βρίσκεστε σε κάποιο δημόσιο πάρκο ή άλλο δημόσιο χώρο στον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε πολιτισμένα με τους συνανθρώπους σας.

Σεβασμός

Βοηθήστε εμάς και τους συνανθρώπους σας να κάνουμε τον χώρο αυτό ένα υπέροχο μέρος για να περνάμε καλά και να ανταλλάσουμε απόψεις. Συνεισφέρετε όσο μπορείτε πιο θετικά στις συζητήσεις και μην μειώνετε τις απόψεις των άλλων.

Τα θέματα που συζητούνται σε αυτήν την κοινότητα, έχουν αξία σε εμας καθώς και στα μέλη της κοινότητας που συμμετέχουν και θα θέλαμε να συμπεριφερθείτε ανάλογα όταν συμμετέχετε και εσείς σε αυτά. Να σέβεστε λοιπόν τα θέματα στα οποία συμμετέχετε καθώς και τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και αν διαφωνείτε.

Σεβαστείτε την διαφορετικότητα των συνανθρώπων σας και αν δεν συμφωνείτε με τα θέματα τα οποία συζητούνται, προτιμήστε να ξεκινήστε ένα δικό σας.

Συμφωνήστε, ακόμα και όταν διαφωνείτε

Πιθανώς να νοιώθετε την αναγκη να διαφωνήσετε και αυτό είναι λογικό. Θυμηθείτε όμως, να διαφωνείτε με τις ιδέες και όχι με τους ανθρώπους που τις εκφράζουν. Αποφύγετε:

 • Προσωπικούς χαρακτηρισμούς
 • Προσωπικές επιθέσεις
 • Την απάντηση στον “τόνο” του μηνύματος αντί του περιεχομένου
 • Την απάντηση σε απόψεις, λόγω του μέλους που τις εκφράζει

Αντ’ αυτού, επικοινωνήστε θετικά με απόψεις που βοηθούν την βελτίωση μια συζήτησης.

Η συμμετοχή σας μετράει

Οι συζητήσεις που γίνονται σε αυτήν την ιστοσελίδα, την χαρακτηρίζουν στους νέους επισκέπτες της.Βοηθήστε μας να επηρρεάσουμε το μέλλον της κοινότητάς μας, με συζητήσεις που κάνουν τον χώρο αυτό καλύτερο και προτρέπουν έναν νέο επισκέπτη να επανέρθει και πιθανώς να εκφραστεί θετικά μέσα από τον χώρο αυτό.

Η ιστοσελίδα παρέχει τα εργαλεία ώστε τα μέλη να μπορούν να αφέρουν θέματα και καταχωρήσιες που πιθανώς υποβιβάζουν το επίπεδο της κοινότητας. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα εργαλεία αυτά όσο πιο συχνά μπορείτε ώστε να κάνετε καλύτερη την εμπειρίας όλων.

Αν βλέπετε ένα πρόβλημα, επισημάνετέ το

Οι διαχειριστές και οι επιμελητές έχουν ιδιαίτερα δικαιώματα και είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας. Το ίδιο όμως και εσείς…Με την βοήθειά σας οι επιμελητές μπορούν να βοηθήσουν την κοινότητα να λειτουργεί όπως εσείς θέλετε, αντί να έχουν έναν απρόσωπο ρόλο αστυνόμευσης.

Όταν βλέπετε μια κακή συμπεριφορά, μην απαντήσετε γιατί έτσι συμβάλετε στην αναγνωρισιμότητά της, μειώνετε την ποιότητα της κοινότητας και καταναλώνετε άσκοπα ενέργεια - απλά επισημάνετέ την. Αν μάλιστα μια συμπεριφορά ξεπεράσει έναν προκαθορισμένο αριθμό από επισημάνσεις, τότε η αντιμετώπισή της είναι αυτόματη!!!

Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το επίπεδο της κοινοτητας ψηλά, οι επιμελητές έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν περιεχόμενο το οποίο κρίνουν ότι είναι ανάρμοστο, σύμφωνα με τους κανόνες της κοινότητας. Έχετε όμως υπόψιν σας ότι οι διαχειριστές και οι επιμελητές δεν έγκρίνουν την κάθε καταχώρηση της κοινότητας και δεν ευθυνόμαστε για οποιοδήποτε περιεχόμενο αναρτάται από μέλη της κοινότητας.

Φερθείτε Πολιτισμένα

Τίποτα δεν κάνει μεγαλύτερη ζημιά σε μια υγιή συζήτηση, από την ανάρμοστη συμπεριφορά:

 • Φερθείτε πολιτισμένα. Αποφύγετε οτιδήποτε ένας λογικός ανθρωπος θα θεωρούσε προσβλητικό, επιθετικό ή ανάρμοστο.
 • Κρατήστε την κοινότητα καθαρή. Αποφύγετε τις χυδαίες ή σεξιστικές αναρτήσεις.
 • Σεβαστείτε τους συνανθρώπους σας. Μην παρενοχλείτε ή προσβάλετε τους συνομιλητές σας…
 • Σεβαστείτε την κοινότητα. Αποφύγετε το spam ή κάθε είδους “βανδαλισμό”.

Αν δεν είστε σίγουρος για το περιεχόμενο που σκοπεύετε να ναρτήσετε, ξαναδιαβάστε το πριν το αναρτήσετε και αναρρωτηθείτε πως θα νοιώθατε αν το βλέπατε αναρτημένο από κάποιον άλλον σε μια άλλη ιστοσελίδα που πιθανώς ήδη γνωρίζετε.

Η κοινότητα είναι δημόσια και οι μηχανές αναζήτησης διαβάζουν καθημερινά το περιεχόμενό της. Φροντίστε λοιπόν το περιεχόμενο αυτό να είναι αντάξιο της ποιότητας που θέλετε η κοινότητα αυτή να παρουσιάζει - μην ξεχνάτε ότι είστε και εσείς μέλος της και η ποιότητα της κοινοτητας χαρακτηρίζει και εσάς.

Να είστε επιμελείς

Προσπαθήστε να βάζετε τα πράγματα στην θέση τους με τάξη ώστε και εμείς να περνάμε περισσότερο χρόνο σηζυτώντας και λιγότερο συμμαζεύοντας. Έτσι λοιπον…

 • Μην ξεκινάτε συζητήσεις σε λάθος κατηγορίες
 • Μην γράφετε τα ίδια πράγματα σε διαφορετικά θέματα
 • Μην βάζετε απαντήσεις χωρίς περιεχόμενο
 • Μην χαλάτε μια σοβαρή συζήτηση

Αντί να απαντήσετε με “+1” ή “Συμφωνώ”, πατήστε το “Like” για να πείτε ότι μια ανάρτηση σας αρέσει.

Η κλοπή απαγορεύεται

Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση υλικού του οποίου η πνευματική ιδιοκτησία δεν σας ανήκει, χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη.

Η σελίδα είστε εσείς!!!

Η σελίδα αυτή συντηρείται καθημερινά από την ομάδα διαχείρισης και εσάς, την κοινότητα. Αν έχετε κάποια πρόταση για να κάνουμε την κοινότητά μας καλύτερη, ανοίξτε ένα νέο θέμα στην κατηγορια site feedback να το κουβεντιάσουμε! Αν κάτι θεωρείτε ότι είναι πολύ επείγον και δεν μπορεί να περιμένει μια απάντηση, επικοινωνήστε μαζί μας στην ειδική σελίδα.

Όροι Χρήσης

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι Όροι Χρήσης, αλλά η συμμετοχή σας στην σελίδα συνεπάγεται ότι τους έχετε διαβάσει και έχετε συμφωνήσει με αυτούς.