Χρήσιμα και ενδιαφέροντα Sites


#1

Στο νήμα αυτό μπορούμε να ενημερώνουμε για χρήσιμα και όχι τόσο γνωστά sites…


#2

Ξεκινάω με το

https://thewirecutter.com/

Ιστοσελίδα που κάνει “επιστημονική” ανάλυση και έρευνα για να βρείτε το καλύτερο προιόν σε μια απίστευτα μεγάλη γκάμα κατηγοριών !
Πρόσφατα τους εξαγόρασαν οι New York Times


#3

radio.garden

Site με ραδιοφωνικούς σταθμούς απ’ όλο τον κόσμο, που τους παρουσιάζει με την μορφή της υδρογείου.


#4

https://www.mathway.com

Ένα εξαιρετικό κομπιουτεράκι για τις μαθηματικές πράξεις σας.


#5

Καλά… Όχι και ιδιαίτερα χρήσιμο, άλλα έχει ένα ενδιαφέρον…

blitzortung.org

Δείχνει σε πραγματικό χρόνο τους κεραυνούς…


#6

Πολλά εκατομμύρια βολτ χαμένα …


#7

Στην επόμενη καταιγίδα θα βγω με μπαταρίες να μαζέψω μερικά… Θα μου χρειαστεί γιατί θα μου έχουν κόψει και το ρεύμα…:grinning:


#8

http://www.24grammata.com/?p=46128

Δωρεάν οι αρχαίες ελληνικές τραγωδίες στο διαδίκτυο.

(πλήρες κείμενο, πρωτότυπο, νέα ελληνική και αγγλική γλώσσα)


#9

Unplug The TV

Ένας διασκεδαστικός δικτυακός τόπος με ενημερωτικά βίντεο για να μπορείτε να τα παρακολουθήσετε αντί της τηλεόρασης.


#10

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το Google Maps για να σας μεταφέρει σε άγνωστες περιοχές όπου θα πρέπει να μαντέψετε ποιες είναι και που βρίσκονται.


#11

Το Μουσείο των Απειλούμενων Ήχων…

http://savethesounds.info/


#12

Το GreenShot δεν είναι ακριβώς site αλλά ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας ώστε να κάνετε πανεύκολα screenshots από ότι βλέπετε στην οθόνη σας.

Αρχικά πάτε στην διεύθυνση http://getgreenshot.org/ και από την ενότητα Downloads κατεβάζετε την τελευταία έκδοση και μόλις κατέβει κάνετε κλικ για να ξεκινήσει η εγκατάσταση η οποία είναι απλούστατη. Για να ενεργοποιήσετε το GreenShot απλά πατάτε το κουμπί Print Screen στο πληκτρολόγιό σας και αυτόματα εμφανίζεται ένα πλαίσιο με το οποίο μπορείτε να επιλέξετε την περιοχή την οποία θέλετε να κάνετε Screenshot (αν κάνετε λάθος απλά πατήστε escape και κάντε το πάλι).

Μόλις επιλέξετε την περιοχή που θέλετε εμφανίζεται ένα μενού με διάφορες επιλογές. Αν επιλέξετε για παράδειγμα Copy To Clipboard μπορείτε να κάνετε απυθείας Paste την εικόνα σας εδώ στην Στρούγκα χωρίς να μπλέκετε με αρχεία και τέτοια. Δοκιμάστε το… αξίζει… θα γίνει αχώριστος φίλος σας.

Αν πάλι δεν θέλετε να βάζετε προγράμματα στον υπολογιστή σας (ή δεν μπορείτε) δοκιμάστε το Snaggy πατώντας στο παρακάτω link…

https://snag.gy/


#13

Σχεδιάσατε μια σελίδα και θέλετε να δείτε πόσο γρήγορα φορτώνει ~ ανταποκρίνεται σε Η/Υ και κινητά?!?!

κάντε τη μέτρηση σας σε αυτό το site

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

και σε αυτό μόνο για Η/Υ


#14

Ένα site με streaming μουσικής, χωρισμένο σε κατηγορίες…

https://stream.psychomed.gr/


#15

Το Black Mirror, η πολυ-αγαπημένη δυστοπική σειρά του Charlie Brooker, συνεχίζει να φέρνει χαρά και αισιοδοξία στην ανθρωπότητα, φτιάχνοντας ένα νέο website που αποκαλύπτει με τρομερή ακρίβεια πότε πρόκειται να χωρίσετε με τον έτσι ή την έτσι σας.

Θυμάστε το επεισόδιο Hang the DJ από την πρόσφατη 4η σεζόν της σειράς; Φυσικά και το θυμάστε. Εκεί, λοιπόν, οι άνθρωποι ζευγαρώνανε με την βοήθεια της dating υπηρεσίας Coach, η οποία προέβλεπε την διάρκεια της σχέσης τους.

Μοιράζεσαι το link με το ενδιαφερόμενο άτομο, και μετά το site σας ζητάει να κλικάρετε παρέα ώστε να σας πει πόσα χρόνια, μήνες, βδομάδες, μέρες ή ώρες σας απομένουν ώστε να χαρείτε τον έρωτά σας


#16

Είσαι χαζός; Δηλαδή να βάλουμε μόνοι μας το κεφάλι μας στην γκιλοτίνα και να κόψουμε και το σχοινί;;;; :stuck_out_tongue:


#17

Αν έχεις κοχόνες…


#18

Έχω προσκλήσεις… θέλει κανεις;;;;

https://www.greek-team.cc


#19

Δωσε και μενα μπαρμπα


#20

Πήρες!!! :slight_smile: