Καρτούλες, ουρές και εκδοτήρια


#1

Παρέλαβα σήμερα την προσωποποιημένη κάρτα για το Μετρό της Αθήνας.

Δεν στήθηκα σε καμιά ουρά, δεν περίμενα υπομενετικά ή και ανυπόμονα σε κανένα εκδοτήριο του Μετρό, δεν ξεφύσησα, δεν αγχώθηκα, δεν ίδρωσα, δεν κατηγόρησα.

Αλλά αναρρωτήθηκα.
Γιατί;

Γιατί τόσος κόσμος δε χρησιμοποίησε την online εφαρμογή για τη συμπλήρωση των στοιχείων του, την εκτύπωση του εντύπου, την εισαγωγή των δικαιολογητικών σε ένα φάκελο και την κατάθεσή του σε ένα οποιοδήποτε γκισέ του μετρό ή του ηλεκτρικού;

Γιατί έχει τόση ανάγκη ο κόσμος να στηθεί ώρες πολλές σε ουρές εκατοντάδων ατόμων, ενώ μπορεί να αποφύγει την ταλαιπωρία κάνοντας λίγα κλικ σε μια οθόνη;
(Το ερώτημα είναι ρητορικό).

'Αντε, να καταλάβω τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα που δεν “κατέουν πράμα” από την υψηλή τεχνολογία.

Μα να βλέπω ως και 35 ετών να στήνονται σε ουρές; Συμπολιτες μας έξυπνους, μορφωμένους και καλοσπουδασμένους, να αρνούνται τις τεχνολογικές ευκολίες χάριν του στησίματος σε μια ουρά ίσως και 300 ατόμων;

Λίγη κοινή λογική ρε, δεν υπάρχει;;;

Just my two cents…


#2

Για το ίδιο λόγο που ακόμα πάνε σε τράπεζες και ταχυδρομεία για να πληρώσουν λογαριασμούς…

Ως λαός είμαστε καράβλαχοι… τέλος!!!


#3

Πριν από λίγους μήνες, προσπαθούσα να εξηγήσω σε έναν φίλο γιατί το SMS που μου έχει έρθει στο κινητό από αποστολέα ΕΤΕ είναι όντως της εθνικής τράπεζας και δεν μπορεί να είναι από κάποιον φίλο /γνωστό /άγνωστο που θέλει να μου κάνει πλάκα και να μου στείλει μήνυμα ως ΕΤΕ.

Τι να λέμε τώρα…


#4

… όπως και κάθε μήνα (όπως πχ εχθές το πρωί) είναι από τις 6:00 π.μ στην είσοδο της τράπεζας για να πάρουν τη σύνταξή τους cash!! (γιατί ως γνωστό, τα ΑΤΜ και οι κάρτες είναι πράματα του διαβόλου!)


#5

χώρια ότι σε κλέβουν…


#6

Μη φανταστεις οτι στα εξωτερικά ειναι καλυτεροι.
Η Ελλάδα ειναι απο τις λιγες χωρες στον κόσμο που το μετρητο έχει περιοριστεί τόσο πολύ.
Ούτε στη Γερμανία, ούτε στο ΗΒ ούτε στη Γαλλια δεν υπαρχουν αυτά.
Προσφατα διάβαζα και μια έρευνα της Eurostat που έλεγε οτι ειμαστε απ τους πρωτους στην Ευρωπη στη χρηση του Ιντερνετ για εργασίες, αγορές, ψυχαγωγία κτλ.
Το πρόβλημα δεν ειναι οτι ειμαστε καράβλαχοι, αλλά το οτι δεν υπάρχει επαρκή ενημέρωση.
Πχ αν ειχε γινει η κατάλληλη ενημέρωση για το θέμα της καρτουλας, θα ειχαμε αποφυγει τις ουρές. Εγω που και λογω δουλειάς έχω προσβαση στο νετ, δεν πηρα χαμπάρι τιποτα.
Το λάθος λοιπον δεν ειναι του κόσμου, αλλά του αρμόδιου φορέα που δεν πρόβαλε την ηλεκτρονικη δυνατότητα.

Γενικά έχουμε μια τάση να υιοθετούμε το Pagalismus (το ειδα προχθές σαν λέξη…γαμάτο :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: ). Για ολα φταίει κάτι γενικό και απρόσωπο, οπως ο λαός. Ποτέ δε φταίει ο τάδε ή ο δείνα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ποτέ ευθυνες :slight_smile: Ειναι πανέξυπνοι αυτοί που το προβάλουν δε μπορώ να πω :stuck_out_tongue:


#7

Μην τσιμπάτε ρε…οι πιο πολλοί. …πολλές πανε εκεί απο μοναξιά. …αλλοι για καμάκι αλλοι για κουβέντα


#8

Και μερικοί μήπως τους πάρει η κάμερα :slight_smile:


#9

Ασε το μπαλαμουτι που πέφτει. …


#10

Τα γερόντια κανουν ματι…οσο για τους πιο νεους και νεες έχουν την ουρά σαν δικαιολογία για το ξενοπηδημα


#11

…αν αργήσουν να γυρίσουν σπίτι


#12

Όχι όλοι… :rofl::rofl::rofl:


#13

Δεν εχω καταλάβει αλήθεια τι θα γίνεται με όλους αυτούς που δεν θέλουν κάρτα! Πως θα βγάζουν εισιτήρια αφού λένε πως το χάρτινο καταργείται?


#14

Πόσο πολύ συμφωνώ με τον Trekos!! Και εγώ θα δηλώσω ότι δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου για την περιβόητη μηνιαία κάρτα…άφησα τον ανοιχτό φάκελο με τα 3 δικαιολογητικά, μόλις χθες (μετά από 5 μόνο ημέρες και όχι…5 μήνες που ακούγεται στα Media) έλαβα την κάρτα μου ξεκούραστα στο γραφείο μου και πήγα και έδωσα τα χρήματα χωρίς ΚΑΜΙΑ αναμονή. Πέραν της διαστρεβλωμένης εικόνας που παρουσιάζουν τα Media, είναι λοιπόν και η νοοτροπία του Ελληνάρα. Ο οποίος δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να ψάξει κάτι περαιτέρω, να συμπληρώσει μια απλούστατη δήλωση μέσω internet και, συνεπώς, να μην χάσει χρόνο από τη ζωή του περιμένοντας σε τεράστιες ουρές. Σίγουρα υπάρχει και η καχυποψία ¨και αν αφήσω ανοιχτό φάκελο, είναι σίγουρο ότι θα φτάσει στους αρμοδίους?’- λογική έως ένα σημείο. Όμως ο μέσος Έλληνας, δυστυχώς, δεν θα επιλέξει να εξυπηρετηθεί αλλιώς, παρά μόνο με προσωπική εξυπηρέτηση. Δυστυχώς η νοοτροπία του είναι πολύ μακριά από εκείνη του μέσου Ευρωπαίου…και φυσικά δεν αναφέρομαι στους ηλικιωμένους-δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στηθούν στην ουρά. Όμως, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν, οι ουρές απαρτίζονται από όλες τις ηλικιακές ομάδες…


#15

Πόσο δίκιο έχεις… ξέρεις τι γίνεται όμως; Η νεολαία σήμερα το μόνο που ξέρει από το internet είναι το facebook και το instagram στα κινητά τους… δεν κοιτάνε παραπέρα… εκεί σταματάει να λειτουργεί ο εγκέφαλος… :frowning:


#16

ακριβώς!! άντε να γίνουμε Ευρωπαίοι με αυτή τη νοοτροπία…


#17

Ποτέ δεν θα γίνουμε Ευρωπαίοι διότι έχουμε πολύ περισσότερη νοοτροπία Τουρκάραβα πάρά ευρωπαίου… και αυτό φαίνεται στα πάντα γύρω μας… βιτρίνα μόνο Ευρωπαίου έχουμε…


#18

Καλα μη φανταστείς ότι οι Ευρωπαίοι έχουν νοοτροπία ευρωπαϊκή. Σε μεγάλο βαθμό σα κι έμας τη δεκαετία του 2000 είναι. Η μόνη διαφορά είναι ότι σε κάποιες χώρες λειτουργούν κ οι νόμοι.


#19

Δεν θα συμφωνήσω γιατί όσες φορές βρέθηκα στο εξωτερικό, αυθόρμητα μου δημιουργείται η ανάγκη να κάνω σύγκριση αυτό που βλέπω με ένα παρόμοιο σκηνικό στην αγαπημένη μου Ελλαδίτσα - δεν υπάρχει καμμία σύγκριση… είμαστε τρίτος κόσμος και όχι λόγω φτώχειας αλλά λόγω χαρακτήρα.


#20

Έχεις πάει… έχεις ζήσει όμως; Διότι κ η Ελλάδα είναι κορυφαία για διακοπές. 1 μήνας στην Ολλανδία με έκανε να καταλάβω πως η γραφειοκρατία η τεμπελιά και η αφαιμαξη αποτελούν γνώρισμα των συγκεκριμένων. Δε συζητάω για Ιρλανδούς, Ιταλούς Ισπανούς.
Πίστεψε με, έχουμε πολλά κακά αλλά και κάποια καλά. Το ίδιο ισχύει σε κάθε χώρα.

Γενικά οι Ευρωπαίοι τον πολιτισμό τους τον έδειξαν στο προσφυγικο.