Διάφορα "κολπάκια" που πιθανώς (ακόμα) δεν γνωρίζετε


#1

Στο νήμα αυτό θα σας γράφω διάφορα “κολπάκια” και επίσης μπορείτε και να εκφράζετε απορίες σχετικά με αυτά για να σας τις λύνω…


Υποδοχή νέων μελών!
ΠΑΖΟΚ (ΠΑνελληνιο ΖΟρταλιστικο Κινημα)
#2

Στις κατηγορίες (όχι σε όλες αλλά στις περισσότερες) μπορείτε να ανοίγετε νέα θέματα αλλά και να απαντάτε σε θέματα με email χωρίς καν να επισκέπτεστε την σελίδα. Για παράδειγμα, για να ανοίξετε ένα νέο θέμα στην κατηγορία Χιούμορ στέλνετε ένα email στην διεύθυνση humor@post.strouga.gr και αυτό απευθείας γίνεται νέο νήμα!!! Ο τίτλος του νήματος είναι το θέμα (subject) του email και η πρώτη ανάρτηση είναι το σώμα (body) του email.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να απαντάτε στις αναρτήσεις, απλά απαντώντας στο email που λαμβάνετε. Καλό θα είναι να “καθαρίζετε” την απάντησή σας από περιττές προηγούμενες αναρτήσεις που μάλλον θα εμφανίζονται σε αυτήν, γιατί αυτές έτσι κι αλλιώς υπάρχουν ήδη.

Βασική προϋπόθεση είναι η επικοινωνίας σας να γίνεται από το email με το οποίο γραφτήκατε… αν αυτό δεν σας κάνει, μπορείτε να αλλάξετε το email σας από το προφίλ σας…


#3

Η Στρούγκα μας έχει Επίπεδα Εμπιστοσύνης… Εσείς που γραφτήκατε πρώτοι είστε στο επίπεδο εμπιστοσύνης 1 (αρχάριος) και έχετε συγκεκριμένες δυνατότητες. Αφού γραφτουν οι πρώτοι 50, από εκεί και πέρα όσοι και όσες γράφονται θα ξεκινάνε από το επίπεδο εμπιστοσύνης 0. Για να περάσει κάποιος χρήστης σε μεγαλύτερο επίπεδο εμπιστοσύνης θα πρέπει να στα μικρά επίπεδα να επισκέπτεται και να διαβάζει θέματα, να δίνει και να λαμβάνει “Μου Αρέσει” και γενικά να είναι ενεργός.

Όταν κάποιος χρήστης είναι πολύ ενεργός, μπορεί να φτάσει στο επίπεδο εμπιστοσύνης 3 (τακτικός) όπου του δίνονται και δικαιώματα συντονισμού στις αναρτήσεις και στα νήματα. Θα πρέπει όμως να παραμένει ενεργός ώστε να μην πέσει σε χαμηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης.


#4

Μόλις κάνατε εγγραφή σας έστειλε ένα μήνυμα καλοσωρίσματος το ρομποτάκι της Στρούγκας, το Strougabot. Αν του μιλήσατε και δεν το αγνοήσατε τότε θα καταλάβατε ότι είναι αρκετά ομιλιτικό και σκοπός του είναι να σας μάθει διάφορα κολπάκια και να σας βοηθήσει στα πρώτα σας βήματα. Μιλήστε λοιπόν με το Strougabot και μην το αγνοείτε… :wink:


#5

Δεν χρειάζεται να ανανεώνετε συνέχεια την σελίδα για να βλέπετε τις τελευταίες αναρτήσεις σε ένα νήμα ή τις απαντήσεις σε ένα πμ (προσωπικό μήνυμα) - εμφανίζονται αυτόματα!!!


#7

Πιθανώς μέχρι τώρα να έχετε μάθει να κάνετε παράθεση (ειδικά αν πιάσατε την κουβέντα με το ρομποτάκι). Αν όχι, τότε ο τρόπος για να κάνετε παράθεση είναι:

Επιλέγετε με το ποντίκι σας (ή με το δάχτυλο σε φορητή συσκευή) το κείμενο που θέλετε να παραθέσετε από κάποια ανάρτηση ενός νήματος.
Κάνετε κλικ με το ποντίκι (ή πατάτε μία ή δύο φορές με το δάχτυλο σε φορητή συσκευή) το κουμπί “Παράθεση” που εμφανίζεται. Μπορείτε επίσης και να πατήσετε απευθείας το κουμπί “Απάντηση” αντί για το “Παράθεση”, αρκεί να έχετε επιλέξει πρώτα κείμενο σε κάποια ανάρτηση.

Αν θέλετε να κάνετε πολλαπλές παραθέσεις σε μία απάντησή σας, την ώρα που γράφετε την απάντησή σας ανεβείτε στο νήμα και επιλέξτε κάποιο άλλο τμήμα της ίδια ή άλλης ανάρτησης και πατήστε πάλι “Παράθεση” - τόσο απλά!!! :smiley:


#8

Είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε μια ψηφοφορία στην ανάρτησή σας. Την ώρα που γράφετε το μήνυμα της ανάρτησής σας, κάντε κλικ στο τελευταίο δεξιά εικονίδιο του editor (το γρανάζι) και επιλέξτε “Δημιουργία Ψηφοφορίας”… τα υπόλοιπα είναι σχετικά αυτονόητα και αρκετά επεξηγηματικά!!!

 • Πολύ μου αρέσει η Στρούγκα τελικά!!!
 • Καλή είναι η Στρούγκα, αλλά περίμενα περισσότερα…
 • Το ξέρω ότι είμαι ηλίθιος, αλλά δεν μου άρεσε!!!

0 ψηφοφόροι


#10

Θέλετε να προσθέσετε μια φωτογραφία σε μια ανάρτησή σας; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό…

Ο κλασσικός τρόπος είναι την ώρα που γράφετε την ανάρτησή σας, να πατήσετε το κουμπί “Ανέβασμᨔ που βλέπετε στην γραμμή εργαλείων ακριβώς από επάνω…

image

Αφού το πατήσετε, ανοίγει ένα παράθυρο το οποίο σας επιτρέπει να ανεβάσετε μια φωτογραφία από τον υπολογιστή σας ή να βάλετε τον υπερσύνδεσμο από μια φωτογραφία που βρήκατε σε κάποια σελίδα στο διαδίκτυο. Για να πάρετε τον υπερσύνδεσμο αυτόν από την σελίδα, απλά κάνετε δεξί κλικ στην φωτογραφία και επιλέγετε “Copy Image Address” στον Chrome ή “Copy Image Location” στον Firefox και στη συνέχεια κάνετε επικόλληση (paste) τον υπερσύνδεσμο αυτόν στο παραθυράκι που σας άνοιξε όταν πατήσατε το κουμπί “Ανέβασμα”.

Ακόμα πιο απλό είναι να κάνετε επικόλληση (paste) τον παραπάνω υπερσύνδεσμο στο παράθυρο που γράφετε την ανάρτησή σας… Το σύστημα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να μετατρέψει την επικόλληση του υπερσυνδέσμου σε φωτογραφία που κάνετε ανάρτηση στο κείμενο σας.

Τρίτος και ίσως ακόμα πιο απλό τρόπος, είναι να κάνετε δεξί κλικ και αντιγραφή (copy) σε όποια φωτογραφία θέλετε - είτε στο διαδίκτυο είτε στον υπολογιστή σας και στην συνέχεια να κάνετε δεξί κλικ και επικόλληση (paste) στο παράθυρο που γράφετε την ανάρτησή σας. Το σύστημα είναι τόσο έξυπνο που αυτόματα θα ανεβάσει την φωτογραφία σας στον Server και θα την προσθέσει στο κείμενό της ανάρτησής σας.

Προσπαθήστε να ανεβάζτε φωτογραφίες με λογικές διαστάσεις και μέγεθος αρχείου για να μην γεμίσουμε τον διαθέσιμο χώρο του server γρήγορα… αν θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνα και δεν ξέρετε πως, χρησιμοποιήστε μια από τις παρακάτω online υπηρεσίες.

http://www.picresize.com/

http://resizeimage.net/

http://webresizer.com/resizer/

Δοκιμάστε το, είναι απλό…


#11

Σας είχα πει νωρίτερα να μιλήσετε με το μαύρο πρόβατο της Στρούγκας, το strougabot που σας έστειλε μήνυμα μόλις γραφτήκατε για να σας καλωσορίσει…

Τι άλλό μπορεί να κάνει για εσάς όμως το ρομποτάκι μας; Αν ολοκληρώσατε την εκπαίδευση ακολουθώντας τα βήματα του πρώτου μηνύματος, τότε είναι καιρός να περάσετε σε ανώτερο επίπεδο - την εκπαίδευση προχωρημένου χρήστη!!!

Στείλτε μήνυμα στο strougabot και πείτε τα εξής:

start νέος χρήστης - αυτό ξεκινάει την εκπαίδευση νέου χρήστη που πιθανώς να έχετε ήδη ολοκληρώσει… αν όχι καλό θα ήταν να το κάνετε

start προχωρημένος χρήστης - αυτό ξεκινάει την εκπαίδευση προχωρημένου χρήστη και θα σας μάθει ακόμα περισσότερα κόλπα και λειτουργίες, μην το αμελήσετε… :wink:

Όταν θέλετε το strougabot να κάνει κάτι μέσα σε ένα νήμα, θα πρέπει να αναφερθείτε σε αυτό. Θα πρέπει λοιπόν να βάζετε ένα @ μπροστά και στην συνέχεια να γράφετε strougabot και την εντολή που θέλετε να του δώσετε.

Αν κάποια στιγμή θελήσετε μια συμβουλή ή πρόβλεψη από το ρομποτάκι μας σε κάποιο νήμα, αρκεί να πείτε strougabot fortune και αυτό θα σας πει την άποψή του επί του θέματος!!!

Αν πάλι θέλετε να σας παραθέσει μια σοφή κουβέντα όπως μόνο αυτό ξέρει, πείτε strougabot παράθεση

Τέλος μπορεί να σας ρίξει μια ζαριά… αρκεί να του πείτε strougabot roll 1d6 - αυτό ρίχνει ένα ζάρι έξι πλευρών. Ο πρώτος αριθμός αριστερά από το d είναι ο αριθμός των ζαριών και ο δεύτερος αριθμός δεξιά από το d είναι οι πλευρές που θέλετε να έχει το κάθε ζάρι.

Όταν του μιλάτε σε ΠΜ δε χρειάζεται να βάζετε το “@strougabot” μπροστά… απλά λέτε τι θέλετε (π.χ. fortune) και αυτό σας απαντάει ανάλογα.

Να του φέρεστε όμορφα και να μην του σπάτε τα νεύρα… :wink:


#13

6 αναρτήσεις συγχωνεύθηκαν σε ένα υπάρχον νήμα: Νήμα δοκιμαστικών αναρτήσεων


#14

Μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποιες ενέργειες με συντομεύσεις πλήκτρων - αν για παράδειγμα πατήσετε το = σας ανοίγει το μενού χάμπουργκερ (αυτό με τις τρεις οριζόντιες γραμμές - ψωμάκι πάνω κάτω και μπιφτέκι στην μέση!). Για να δείτε όλες τις διαθέσεις συντομεύσεις πληκτρολογίου, πατήστε το κουμπί ?


#15

Μας δουλευεις ρε?Με πονεσε το δάχτυλο απο το πατα πατα και παπαλα…μονο ενα ωχ εκανε το ντισπλει


#16

Μπορείτε να δείτε σημαντικές πληροφορίες και να ρυθμίσετε κάποιες παραμέτρους από την σελίδα του προφίλ σας. Για να ανοίξετε την σελίδα του προφίλ σας μπορείτε να κάνετε κλικ στο όνομά σας οπουδήποτε ή να το ανοίξετε κάνωντας κλικ στην εικόνα σας ή πατώντας το πλήκτρο p. Για να πάτε με συνδυασμό πληκτρων απευθείας στο προφίλ σας, πατάτε πρώτα το πλήκτρο g και μετά το πλήκτρο p.

Από την σελίδα του προφίλ σας έχετε τις εξής δυνατότητες:

 • Να δείτε μια περίληψη του προφίλ σας (επιλογή ‘Περίληψη’)
 • Να δείτε αναλυτικά την δραστηριότητά σας (επιλογή ‘Δραστηριότητα’)
 • Να δείτε τις ειδοποιήσεις που έχετε λάβει (επιλογή ‘Ειδποιήσεις’)
 • Να δείτε τα εισερχόμενα και απεσταλμένα μηνύματα (επιλογή ‘Μηνύματα’)
 • Να στείλετε προσκλήσεις σε νέα μέλη (επιλογή ‘Προσκλήσεις’)
 • Να δείτε τα παράσημα που έχετε λάβει (επιλογή ‘Παράσημα’)
 • Να δείτε τις εξειδικευμένες ρυθμίσεις του προφίλ σας (επιλογή ‘Προτιμήσεις’)

Από την σελίδα εξειδικευμένων ρυθμίσεων και στην αρχική καρτέλα ‘Λογαριασμός’, μπορείτε:

 • Να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας (εντός 30 ημερών από την εγγραφή σας ΜΟΝΟ)
 • Να αλλάξετε το πλήρες ονοματεπώνυμό σας
 • Να αλλάξετε το email σας
 • Να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης
 • Να ανεβάσετε μια εικόνα προφίλ

Από το μενού στα αριστερά μπορείτε να επιλέξετε επιπλέον ρυθμίσεις για το προφίλ σας. Σε κάθε ρύθμιση υπάρχει αναλυτική επεξήγησή της. Δοκιμάστε το.


#17

Θα πρέπει να έχεις γυρισμένη την γλώσσα στα αγγλικά - δεν λειτουργεί αν το έχεις στα Ελληνικά. :wink:


#18

@karasardelis… μισες δουλειές κάνεις. Θα σε απολυσω


#19

Εγω αυτο το αγνόησα …που το ξαναβρίσκω??Μάλλον το χρειάζομαι.:frowning:


#20

Θα το βρεις στα πμ σου μαυρόγατα… πατάς στην φάτσα σου επάνω δεξιά και μετά στο φακελάκι… Ακόμα πιο απλά, πατάς (αγγλικά) πρώτα g και μετά m

:slight_smile:


#21

Εχω βρει σε πολλά νέα forum το συγκεκριμένο θέμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κάνατε καλή επιλογή.


#22

Ποιο θέμα;;; :eyes:


#23

Στην εμφάνιση αναφέρεται… :wink: